Top Fit Step

Top Fit Step is een leuke en uitdagende training waarbij je gebruik maakt van een step. Dit is een in hoogte verstelbare bankje. Heb jij nog nooit gestept? Zet dan je step op de laagste stand en probeer te blijven bij de basisbewegingen. De choreografie wordt rustig opgebouwd, dus je kunt altijd bij de basis blijven als je de moeilijkere passen nog niet onder de knie hebt.  Ben je al een gevorderde stepper? Dan kun je je step op de middelste of hoogste stand zetten, de moeilijkheidsgraad van de les volgen en misschien zelfs gewichten toevoegen aan je training. 

Je werkt aan een verbetering van de hart- en longconditie en verstevigt de benen en billen. Logisch als je weet dat je tijdens een Top Fit Step les voortdurend op en van de step stapt.  Daarnaast is er alle ruimte om te werken aan een verbeterde coördinatie en kracht in je bovenlichaam. Dat alles terwijl je je laat meeslepen door de motiverende muziek en een inspirerende coach.


Top Fit Barbell training

 

De barbell training is een zeer effectieve groepsles waarbij je gebruik maakt van een barbell met gewichten of losse gewichtsschijven. De zwaarte van de gewichten wordt aangepast aan jouw wensen. Deze les is ideaal als je wilt werken aan je hele lichaam. Je voelt je fitter en krijgt meer energie en kracht. Geschikt voor iedereen: vrouwen en mannen, beginners en gevorderden, jong en oud.

De instructeur, de muziek en de afwisseling in het programma zorgen iedere week voor een optimale workout. Voor iedere spiergroep nemen we een apart muzieknummer en doe je verschillende fitnessoefeningen. Op deze wijze ontstaat er een training waarbij je hele lichaam aan bod komt: benen, billen, borst, rug, armen (biceps, triceps), schouders en buik.

 

Voordelen Barbell training:

- Muziek zorgt voor inspiratie, motivatie en fun;

- Je bepaalt zelf de intensiteit van de training;

- Afwisselend en uitdagend door de opbouw van de les;

- Eenvoudig en dus voor iedereen geschikt.

 

Resultaten Barbell training:

- Je werkt effectief aan je spierconditie, spierversterking en spierversteviging;

- Positief effect op je energielevel en figuur;

- Tijdens een barbell training les verbrand je ongeveer 600 calorieën.


Dance Cardio

Houd jij van dansen? Dan is Dance Cardio zeker iets voor jou. Simpele dans bewegingen worden gecombineerd tot super toffe combinaties. Je hebt geen dans ervaring nodig om mee te doen. Tijdens de les dans je op jouw eigen niveau van de ene dansstijl naar de andere. 


Dans U Fit 55+/65+

Wilt u voelen dat het lekker is om binnen uw fysieke grenzen te bewegen, en het niet te ervaren als beperking? Is het bewegingstempo bij traditionele groepslessen bewegen op muziek te snel voor u? Zoekt u een zachtere, vloeiender vorm van een dansworkout, waarbij niet gesprongen wordt, maar wilt u wel iets wat swingend, energiek en vrolijk is?

Kom dan meedoen met Dans U Fit 55+/65+ van Top Fit Hoogeveen. Een vrolijk laagdrempelige mix van diverse dansbewegingen, dansstijlen en muziekgenres.

 

 


Zumba 

Elke zumba les is ontworpen om mensen bij elkaar te brengen. Een dans fitness feestje in interval stijl en waarbij je calorieën verbrand. Wanneer de Latijnse en Wereld ritmes de les overnemen dan zie je waarom zumba lessen vaak een workout in vermomming wordt genoemd. Super effectief? Check. Super leuk? Check.


Body Groove

Al dansend verbrand je calorieën en werk je aan een fitter lichaam. Je leert verschillende moves en combinaties die eenvoudig worden opgebouwd tot een complete choreografie.


Bodyshape Circuit

Bodyshape circuit is de les die alles in zich heeft. In slechts 45 minuten tijd train je in circuit vorm je hele lichaam. Door de combinatie van cardio- en krachttraining verbrand je veel calorieën, en werk je tegelijkertijd aan jouw conditie en het versterken van jouw spieren.

In blokjes van 1 minuut komen er verschillende oefeningen aan bod. Deze oefeningen worden ook regelmatig vernieuwd, zodat de les uitdagend blijft.

Het is een afwisselende en uitdagende les die je op jouw eigen niveau kan uitvoeren.


Streetdance

In deze les worden complete choreografieën aangeleerd op hits van deze tijd. De nummers waarop gedanst wordt en de choreografieën zijn afgestemd op de verschillende leeftijdscategorieën. Stap voor stap worden de danspassen aangeleerd. Dat de kinderen plezier hebben, vinden wij ook erg belangrijk.


Dans en Weerbaar

 

Dans en Weerbaar is een samenwerking tussen Top Fit Hoogeveen en

 

Opgroeien en zo. In deze weerbaarheidstraining combineren wij theorie en praktijk. Elk stukje theorie wordt vergezeld door praktijkoefeningen. Dat kan een rollenspel zijn, maar het meest wordt gebruik gemaakt van dans. Dans en muziek dragen bij aan het versterken van zelfvertrouwen, uitstraling, ervaren van emoties en het tot rust komen.

 

Klik hier voor meer informatie.