Verlenging van de lockdown......en nu?

Op dit moment lijkt het wel dat je er aan gewend raakt als er weer een verlenging wordt aangekondigd. Morgen is er een persconferentie en zoals gewoonlijk hoor je dan een dag van te voren al of er versoepelingen komen of niet. Nou....die komen er volgens mij niet. 

Vorig jaar werd de allereerste lockdown dus ook verlengd. Hoe was Top Fit daar toen mee omgegaan?

 

Sportclubs moeten langer dicht blijven.....

Dit was o.a. de mededeling die volgde op de eerste aankondiging vorig jaar dat de sportclubs dicht moesten. Nog langer dicht...... Maar kinderen mochten wel buiten sporten. Dat gaf weer mogelijkheden voor onze streetdance kinderen. In die periode huurde Top Fit sportaccommodaties van de gemeente en in Hollandscheveld bij Dorpscentrum 't Anker om alle lessen te geven. De gemeente stelde al vrij snel alle verenigingen en clubs op de hoogte dat de gemeentelijke binnensport accommodaties gesloten zouden blijven. En ook 't Anker berichtte ons dat zij gesloten bleven. 

Gelukkig stelde de gemeente wel hun buitensport accommodaties beschikbaar voor de binnensport. Top Fit was er als de kippen bij om het buiten dansen voor de kinderen mogelijk te maken. Eerst met de gemeente de buitenaccommodaties overleggen en goedkeuring krijgen. Voor onze streetdance groepen die normaal in de Curiestraat dansten, hadden we een plek kunnen regelen in Steenbergerpark. Voor onze groepen van de Boekenberghstraat en de Magneet hadden we een gedeelte van de Atletiekbaan kunnen regelen. Voor onze groepen in Hollandscheveld konden we terecht op de parkeerplaats van 't Anker. Helaas konden we toen niets regelen voor onze groepen in Zuidwolde.

We moesten wel aan enkele voorwaarden voldoen; per 10 dansers moesten we een extra begeleider hebben naast degene die les gaf. We waren echt ontzettend blij dat ouders van de streetdancers zich vrijwillig hadden aangemeld hiervoor. De begeleiders en de docent moesten een fluoriserende vest aan. Ook moest er desinfectie middelen op locatie aanwezig zijn. We hadden geen stroom op locatie. Dus nieuwe muziek installaties hadden we moeten aanschaffen om buiten zonder stroompunt les te kunnen geven. Aanmelden voor een les was ook verplicht. Want als er iemand uit een bepaalde streetdance groep positief was getest, dan moesten we alle gegevens paraat hebben om die hele groep daarover te informeren. 

Het was allemaal wel een heel geregel maar toen alles eenmaal liep, was het fantastisch dat we weer met z'n allen konden dansen.

Helaas mochten de volwassenen toen nog niet buiten sporten.

 

Waar liep ik thuis tegen aan?

Het werd al snel duidelijk voor mijn twee kinderen dat deze intelligente lockdown helemaal niet zo leuk was als ze dachten. Niet gezellig af kunnen spreken met vrienden en vriendinnen. Ook niet met familie en kennissen. En op een gegeven moment kwam school ook met online les. Deze vorm van onderwijs krijgen was natuurlijk heel erg wennen. Mijn oudste zoon Samuel zat toen in de 3e klas TL. Elise zat in groep 7 van de basisschool. Ik merkte dat Samuel heel zelfstandig aan het werk kon. Elise had het wat lastiger. Zij was meer onzeker over deze manier van onderwijs krijgen en vroeg constant om bevestiging of ze alles wel goed deed. Ik wilde haar natuurlijk op haar gemak stellen en hiervoor alle tijd nemen met als gevolg dat mijn eigen werk bleef liggen en vaak tot laat nog met mijn eigen werk bezig was. 

Helaas ging de stage van Samuel ook niet door. Hij had een mooie stage plek kunnen regelen bij de afdeling van de sportfunctionarissen. Dit ging dus niet door. Een sportfunctionaris gaf aan dat Samuel als vrijwilliger mee kon helpen bij het Sport & Cultuur kamp van gemeente De Wolden/Hoogeveen dat in augustus van dat jaar plaats zou vinden. Dit was toch wel weer mooi om naar uit te kijken.

Samuel en Elise waren allebei ontzettend blij dat ze weer bij hun voetbalvereniging konden voetballen.

 

Er werd gesproken over het nieuwe normaal...... Vandaag de dag ervaar ik het nieuwe normaal, wat sporten betreft, van vorig jaar als 'normaal'. We zijn niets opgeschoten. We beginnen weer van begin af aan. Kinderen mogen nu weer buiten sporten, volwassenen mogen onder bepaalde voorwaarden ook weer buiten sporten. En mijn mooie pand is nog steeds gesloten.

 

Tot de volgende vlog!

 

Groeten

Angelique